Що таке мікрозелень?

Мікрозелень - це виключно ніжна, молода зелень. Її збирають у перші тижні росту рослини. Незважаючи на невеликі розміри, зелень чудова на смак та має безліч корисних речовин для організму. Саме тому вона набула популярності у світі і в Україні.

Де використовувати мікрозелень?

Мікрозелень використовують у салатах, соусах, кладуть на бутерброди або вживають як окремий продукт. Наприклад, гірчицю добре підходить до м'ясних страв. М'ясисту мікрозелень гороху, соняшнику та люцерну додають у салати. Пагони редиски використовуються в салаті з цибулею та яйцем.

Пам'ятайте: термічно обробляти пагони мікрозелені не рекомендується, оскільки разом з корисними речовинами губиться смак.

Як вибрати мікрозелень?

Візуально зелень повинна бути свіжою та пружною, також вона не повинна бути перерослою. Різні види мікрозелені мають власний смак. Молоді листочки можуть бути гіркими, кислими, пряними або нагадувати смак «дорослого» овоча. Мікрогрін це більш концентрована версія повнорозмірної рослини. Ви можете купити мікрозелень кількох видів на пробу. При виборі мікрозелені потрібно орієнтуватися лише на свої смакові уподобання.

Чи підійде мені мікрозелень?

У мікрозелені практично немає протипоказань, крім індивідуальної непереносності того чи іншого продукту у зрілому вигляді.

Як зберігати мікрозелень?

Тут важливо дотримуватись умов зберігання, щоб зберегти якомога довше корисні речовини продукту. Рекомендується зберігати мікрозелень у контейнері, бажано не на верхній полиці холодильника, оскільки саме звідти йде подача холодного повітря. За оптимальних температурних умов (5 -8С) мікрозелень зберігатиметься до 2 тижнів.