Якщо ви купили в магазині або на ринку молодий буряк або вона росте у вас на грядці, не поспішайте викидати її бадилля.
Листя буряка з давніх-давен використовують для приготування супів, других страв і, звичайно, зелених салатів.
Перед приготуванням салату бадилля буряків слід ретельно промити, дрібно порубати і обдати окропом. Після цієї нескладної обробки листя буде м'якшим і ніжнішим, зникне їх специфічний присмак.
Буряче бадилля чудово поєднується з редисом, огірками, шпинатом, листям салату, петрушкою, кропом, кінзою, горіхами.
Заправляти салати з бадиллям краще рослинною олією, змішаною з лимонним, яблучним або гранатовим соком.
Імпровізуйте і, звичайно, приємного апетиту