1. Мікрозелень броколі може полегшити травлення

Високий вміст клітковини сприяє травленню. Велика кількість нерозчинної клітковини допомагає очистити травний тракт, очищаючи його та збираючи небажані матеріали.

Мікрозелень броколі стимулює вироблення шлункового соку, полегшуючи травлення. Також може запобігти виразці шлунка та захистити від інфекцій, таких як кишкова паличка та сальмонела.

2. Вживання мікрозелені броколі може покращити ваш настрій

Дослідження показують, що дієта, багата фруктами та овочами, такими як мікрозелень броколі, може допомогти покращити загальний настрій завдяки високому вмісту вітаміну С і фолієвої кислоти. Дослідження Гарвардського університету 2013 року показало, що дорослі, які їли більше п’яти порцій фруктів і овочів на день, повідомили, що відчували менше смутку, стресу, тривоги та депресії, ніж ті, хто споживав менше. Зокрема, дієта з високим вмістом вітаміну С могла сприяти зниженню симптомів тривоги.

Крім того, мікрозелень броколі багата на триптофан, незамінну амінокислоту, яка допомагає підвищити рівень серотоніну. Серотонін відомий як хімічна речовина, що сприяє гарному самопочуттю, оскільки він створює відчуття задоволення.

3. Зниження ризику серцевих захворювань

Як і інші хрестоцвіті овочі, мікрозелень броколі багата сульфорафаном, збагаченою сіркою сполукою, яка має значні переваги для здоров’я, зокрема сприяє здоров’ю серцево-судинної системи та бореться із захворюваннями серця.

Сульфорафан має антиоксидантні властивості, які допомагають боротися із запаленням і усувають вільні радикали, які можуть спричинити окислювальний стрес. І запалення, і окислення є факторами ризику серцевих захворювань.

Це допомагає регулювати артеріальний тиск, таким чином сприяючи здоров’ю серцево-судинної системи. Крім того, оксид азоту запобігає утворенню бляшок всередині судин і тромбів, які можуть спровокувати інфаркти та інсульти.

4. Допомагають зміцнити вашу імунну систему

Оскільки броколі є багатим джерелом глюкорафаніну, сполуки з потужними антиоксидантними та протизапальними властивостями, споживання мікрозелені броколі може допомогти зміцнити вашу імунну систему.

Мікрозелень також багата вітамінами А, С і Е, які є потужними антиоксидантами, які борються з вільними радикалами та запобігають захворюванням. Вітамін С, наприклад, відомий тим, що зміцнює імунну систему, борючись з бактеріями та вірусами, особливо в холодну пору року. Тож боріться із застудою та грипом, вживаючи мікрозелень броколі щодня! Якщо ви не отримуєте достатньо вітаміну С у своєму раціоні або якщо ви хочете активізувати свою імунну систему, мікрозелень броколі — чудовий спосіб це зробити.

Крім того, мікрозелень броколі містить достатню кількість фолієвої кислоти, яка, як було показано, зміцнює імунну систему.

5. Бореться з втомою

Мікрозелень броколі є природним зарядом енергії. Вона багата вітамінами та мінералами, такими як вітаміни групи В, залізо, калій, кальцій і магній. Дефіцит заліза може спричинити втому та призвести до анемії, якій можна запобігти, регулярно вживаючи мікрозелень броколі. Вони також містять високий рівень хлорофілу, який допомагає очистити ваше тіло від токсинів і прискорює обмін речовин. Це може підвищити рівень вашої енергії.

Крім того, мікрозелень броколі містить вдвічі більше білка, ніж більшість варених листових овочів. Ця поживна речовина особливо корисна для тих, хто часто тренується і потребує більше білка у своєму раціоні. Білок дає нам енергію, дає нам відчуття ситості, нарощує м’язи та допомагає схуднути. Це також допомагає уповільнити травлення, щоб ви довше відчували ситість, таким чином зберігаючи рівень енергії стабільним.